קורס חדש בבית הספר להנדסת תעשייה וניהול

ניהול אג'ייל של פרויקט סייבר - תיאוריה ומעשה

מרצה בכיתה מול סטודנטים

במהלך סמסטר קיץ של שנת 2023 הועבר לראשונה לסטודנטים לתואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול של מכללת אפקה קורס ניהול אג'ילי של פרויקט סייבר - תיאוריה ומעשה בהובלת מר גדעון קוך מבית הספר להנדסת תעשייה וניהול.

שיטת Agile הינה מתודולוגיה מועדפת בארגונים רבים לניהול פרויקטים ופיתוח תוכנה לשיפור היכולת הצוותית והארגונית של החברה. היא נקראת גם שיטת "הניהול הזריז" ומבוססת על פעילות בסבבים קצרים במהלך פרויקט, כאשר בכל סבב צוות הפיתוח מעניק ללקוח ערך מוסף, דבר העשוי לשפר את רמת שביעות הרצון של כל הגורמים בפרויקט - הלקוח וצוות הפיתוח.

שיטה זו מבוססת על תרבות ארגונית המתייחסת לשינויים כדרך חיים ושמה דגש על שימוש במיומנויות רכות, יצירת מחויבות ומעורבות צוות הפיתוח והלקוח בפרויקט, כדי להגיע לרמת איכות מיטבית של התהליך והמוצר הסופי. יישום שיטה זו מציב אתגרים רבים בפני החברות והארגונים העושים בה שימוש, אשר נדרשים לבצע בה שינויים על-מנת להתאים את השיטה לצרכיהם.

הקורס שילב בוגרי אפקה ומומחים מהתעשייה כמרצים אורחים, אשר שיתפו בתובנות הנוגעות יישום מתודולוגיה זו בארגונם.בהרצאות אלה גילו הסטודנטים הקשבה פעילה וקיימו עם המרצים האורחים דיונים מעמיקים במגוון נושאים.

בנוסף, במסגרת הקורס בחרו הסטודנטים בארגון מהתעשייה וסקרו את התנהלותו בשיטת Agile-Scrum, ניתחו את מצבו והציגו הצעות לשיפור והתאמה לביצוע מיטבי בהתאם למתודולוגיה.

יוזמה זו יצאה לפועל הודות לפעילות הפורה של מדור קשרי בוגרים, אשר יוצר חיבור עם הבוגרים בתעשייה ומעשיר את הסטודנטים לאור הצלחת הקורס והמשוב החיובי מהסטודנטים, בתי ספר נוספים באפקה צפויים לשלב קורסים דומים בתוכנית הלימודים שלהם.

בקורס השתתפו המרצים אורחים הבאים:

• רעות רחל גבע | מנכ"לית inSiteOut חוקרת יזמת, יועצת טכנולוגית, מתמחה בפיתוח אסטרטגי.

נושא ההרצאה: להוביל ביעילות את צוות הפיתוח במודל זריז

• תומר דניאל | בוגר הנדסת תוכנה , 2013 | מנהל פיתוח בכיר בחברת פאלו אלטו נטוורקס, ניסיון של 15 שנה בעולמות הפיתוח תוכנה

נושא ההרצאה: ניהול תלויות בפרוייקטים מרובי צוותים לפי שיטת agile

• רותם מי-טל | בוגר הנדסה מכנית, 2010 | מנכ"ל חברת אסגארד מערכות וחברת רובל חדשנות  MBA מאוניברסיטת בן גוריון

נושא ההרצאה : CASE STUDY בניהול פרויקט זריז – סימולטור צלפים מתודולוגיה משולבת

• שי חרודי | בוגרת הנדסת תעשייה וניהול, 2018 | כ-7 שנים עובדת בעולמות הדאטה כיום בגוגל כ-customer engineer

נושא ההרצאה : עבודה בסביבת ניהול זריז, תכולה וזמנים

• עידן חגאג | בוגר הנדסה מכנית, 2017 | מנהל מוצרי שירות באפלייד מטיריאלס

נושא ההרצאה : ניהול בעלי עניין בפרויקטים גדולים

מכללת אפקה מאמינה בלמידה חווייתית המשלבת ידע תיאורטי לצד ניסיון מעשי, בהתאם לצרכי השוק ולמתרחש בתעשייה. חשיפת הסטודנטים לאחת הפרקטיקות המבוקשות, שילוב הבוגרים ואנשי המקצוע כחלק מצוות הקורס, מבטאת את החיבור העמוק של המכללה לתעשייה.

לקריאה נוספת על תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול

תחנת רכבת

• 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

• 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

• 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

• 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?