מרחיבים את גבולות ההנדסה

סטודנטים בפעילות חוויה בהנדסה
רכב בפעילות חוויה בהנדסה

מכללת אפקה מאמינה שבכוחה של ההנדסה לשנות חיים ולשנות את העולם.
כמוסד מוביל לחינוך מהנדסים פועלת המכללה על מנת לקדם את ההנדסה בקרב ילדים ובני נוער ולעשות זאת באמצעות סטודנטים וסטודנטיות כחלק מפעילות חברתית- קהילתית.

במסגרת זאת,לאורך השנה כולה מארחת מכללת אפקה מאות צעירות וצעירים בגילאי ה'-ט' המגיעים לחוות מגוון סדנאות מעולמות ההדסה במעבדות המכללה, במסגרת פעילות היחידה למעורבות חברתית של אופק- מרכזים לפיתוח מיומנויות באפקה.
את הסדנאות מובילים ומנחים סטודנטים וסטודנטיות של המכללה תחת שם הפעילות "חוויה בהנדסה".

דבר קיומן של הסדנאות הפך מוכר בקרב בתי ספר רבים ברחבי הארץ אשר ביקשו להצטרף לרשימת המבקרים באפקה.
מתוך רצון להנגיש את ההנדסה ואת החוויה לכמה שיותר תלמידים בישראל, נולד רעיון לייצר פרויקט "חוויה בהנדסה" נייד שיגיע לכל חלקי הארץ, בדגש על הפריפריה החברתית והגאוגרפית.
לאחרונה הפך הרעיון למציאות עם יציאתו לדרך של 'רכב חוויה בהנדסה' הראשון של אפקה. הרכב, מלא במיטב הציוד להעברת הסדנאות כמו גם בסטודנטים וסטודנטיות של אפקה,  הגיע להעביר לילדי חצור הגלילית וקריית גת סדנאות המשלבות הנאה ולמידה מתוך צורך אוטנטי שנועדו לעורר את סקרנותם ולהציג להם לאן לימודי מדעים יכולים להוביל אותם בחיים – לפתור את בעיות העולם ולפתח מוצרים או טכנולוגיות משנות חיים.

בין הסדנאות: ארדואינו, תלת מימד ותקשורת וחומרים וזאת לצד פעילויות הנדסיות מגבשות, כגון הטסת טיסנים בחצור הגלילית וסיוע לתלמידי קרית גת בהכנת פרויקטים הנדסיים לטובת התחרות הארצית 'קונגולו'- תחרות ארצית בה לוקחים חלק 54 מרכזים המקיימים לאורך השנה קורס אקדמי לשכבה ה'.
זמן קצר לאחר ביקור הרכב והסטודנטים בקרית גת, זכו התלמידים במקום הראשון בתחרות עבור פרויקט עליו עבדו עם הסטודנטים של אפקה - דגם אדריכלי של אופניים המייצרים חשמל עבור תושבי העיר.

"בתחרות השתתפו 14 תלמידות ותלמידים מקרית גת" מספרים צוות בית הספר המקומי, "הפרויקט נערך בשיתוף אינטל ק.גת, ומכללת אפקה, שסייעו רבות בבניית דגמי האופניים ופריטים נוספים באמצעות עט תלת מימד. תודה רבה לסטודנטים של אפקה ולכל השותפים על הסיוע, ההדרכה והליווי, יש לכם חלק גדול בניצחון"

בחודשים הקרובים עתיד הפרויקט להגיע גם לאופקים, ירוחם ובית שאן, ולהמשיך לספק לתלמידים טעימה מהחוויה שבהנדסה, תוך מחיקת מגבלות הגבולות הגיאוגרפיים.

"כמי שגדלה בקרית גת, לצאת עם הפרויקט החוצה מהקמפוס אל הפריפריה, היה ועודנו חלום המשותף למדריכים, לאופק ועבורי" מספרת דפנה ונגר, מנהלת היחידה למעורבות חברתית ב'אופק – מרכזים למיומנויות למידה' "מרגש לדעת שאנו מצליחים לגעת ולהעשיר את עולמם של בני נוער ברחבי הארץ, כפי שחרטנו באופק על דגלנו. זו ההזדמנות להודות גם למדריכים: דוד גנגור, יובל שטפל, גיל טייטל וגל חנן, למחלקת שיווק על מיתוג הרכב ולמחלקות הכספים והרכש על הסיוע הלוגיסטי".

תחנת רכבת

• 7 דק'
  • 25 דק'
  • 7 דק'
  • 11 דק'

פארק הירקון

• 6 דק'
  • 20 דק'
  • 6 דק'
  • 17 דק'

קניון אילון

• 9 דק'
  • 29 דק'
  • 9 דק'
  • 16 דק'

חוף הים

• 16 דק'
  • 35 דק'
מתעניינים בלימודים?

אני מאשר/ת ומסכים/ה לרישום פרטיי במאגרי המידע של אפקה, לרבות לצורך דיוור ישיר של כל דבר פרסומת ועדכונים באמצעי התקשורת השונים.

*שדה חובה

מתעניינים בלימודים?