זיהוי צעקות מצוקה
מטרת/מהות הפרויקט
מטרת הפרויקט הינה לממש מערכת פיזית המיועדת לחניונים סגורים/ללובי של בניין, המורכבת משילוב של חומרה ותוכנה ומסוגלת לזהות צעקת מצוקה של אישה בזמן אמת ולהתריע על כך. מטרה נוספת הינה לשמור ראיות מהמאורע כגון: השמע של הצעקה עצמה, דקה של שמע לאחר הצעקה ותמונת ספקטרוגרם של הצעקה.
כיצד נולד הרעיון?
הרעיון המקורי שלנו (אלי ואלכס) היה לממש מערכת לזיהוי אלימות בגנים באמצעות מצלמות. לאחר דיונים בנושא הפרויקט, המנחה שלנו לפרויקט הגמר (אהוד דיין) הנחה אותנו לעבור לתחום של זיהוי צעקות מצוקה של נשים מתוך ההבנה שלזיהוי מאורע עם שמע אין Blind Spots ולזיהוי מאורע בעזרת צילום יש.
מדוע בחרתם בפרויקט הזה?
לאחר הצעת המנחה לבצע זיהוי של צעקות מצוקה של נשים, הסתכלנו על נתוני סטטיסטיקות של מקרי אונס/תקיפה מינית ונכחנו לגלות שלפי איגוד מרכזי סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בישראל, אחת מכל 3 נשים עוברת פגיעה מינית במהלך חייה ואחת מכל 5 נשים עוברת אונס. כאמצעי הנועד לחזק את בטחון האישה, ביצוע קריאה לגורמי אכיפה ולגרום לה להרגיש יותר נוחות ובטיחות בלובי או חניון סגור של בניין, בחרנו לממש פרויקט זה.
האם יש סיפור אישי שלכם או של קרוב אליכם שקשור לפרויקט?
אנו מכירים אישית שני מקרים של הטרדה/אונס ובשניהם הייתה פגיעה של שתי נשים שונות ועובדה זאת חיזקה לנו את המוטיבציה לממש ולעבוד על פרויקט זה.
איזה מענה הוא נותן ולאיזה אוכלוסייה?
הפרויקט מופנה כלפי נשים והמענה שהוא מביא הוא לחזק את ביטחונן העצמי במקומות כמו חניונים/לובי של בניין ולספק עזרה של גורמי אכיפה. מענה נוסף שהוא מביא הוא סיוע לנפגעת בעת מקרה הטרדה מינית/פגיעה פיזית.
זיהוי צעקות מצוקה
שתף לינק באמצעות:
https://external.afeka.ac.il/student-experience/learn-differently/projects-department/זיהוי-צעקות-מצוקה/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://external.afeka.ac.il/student-experience/learn-differently/projects-department/זיהוי-צעקות-מצוקה/