כל סטודנט במכללה, כחלק מתכנית הלימודים, נדרש לבצע פרויקט גמר. הסטודנט בוחר נושא מאתגר לפרויקט, כזה שיעניין אותו, ייתן לו מוטיבציה לחקור, לפתח ולהביא לידי ביטוי את כל הידע שרכש במהלך התואר ויכין אותו לקראת מגעיו הראשונים עם התעשייה. הסטודנט עובד על הפרויקט במשך שנה קלנדרית בסיוע של מנחה ייעודי ומחלקת פרויקטים תומכת ומסיים אותו בבניית אב טיפוס.
לאור זה ולאחר תהליך בחירה קפדני, נבחרו עשרה פרויקטים מצטיינים וחמישה פרויקטים ראויים לשבח לשנה"ל תשפ"א.
ואלו הסטודנטים והמנחים הזוכים בקטגוריות השונות:
פרויקט גמר מצטיין בהנדסה מכנית
"TETA Dreams" – עדי לב, בהנחיית ד"רשרון גת.
הפרויקט מיועד לפתור בעיה של שינה טרופה ורצופת התעוררויות הנובעות מצורך בקבלת תרופה באופן תדיר במחלות שונות - בעיה ממנה סובלים מיליונים רבים בעולם. במסגרת הפרויקט פותחה מערכת המאפשרת מתן תרופה בשאיפה עם האוויר - באופן איטי מבוקר ורציף ונמנעת התעוררות תכופה של החולה. המערכת פותחה באופן מלא מרעיון הסטודנט ובליווי רופא מייעץ.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת חשמל
"LoRban - אפיון וניתוח תקשורת LoRa במתארים אורבניים לטובת תקשורת למוצרי IOT" – נדב כליפה, בהנחיית רומן.
פרוטוקול LoRa פותח ע"י חברת Semtech ומתאים למגוון רחב של מתארי תקשורת המבוססת על אפנון Chirp Spread Spectrum שפותח בשנות ה - 40. במהלך 20 השנים האחרונות גדל השימוש ב LoRa יותר ויותר כפרוטוקול תקשורת נתונים שמתאים לצריכת הספק נמוכה ובעל חסינות גדולה למפריעים (ריבוי נתיבים, דעיכות, אפקט דופלר ומפריעים). פרויקט זה הינו פרויקט לימודי לבחינה, אפיון וגיבוש הפרמטרים המיטביים לתקשורת פרוטוקול ה – LoRa בסביבה אורבנית וזאת על מנת לאפשר תקשורת יעילה להתקני IOT.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תוכנה
"שיפור קצב דגימה של קבצי שמע באמצעות למידת מכונה" - עדן לב ועופרי הראל, בהנחיית ד"ר בוריס מורוז.
בפרויקט זה מוצגות טכניקת עיבוד אודיו חדשה אשר מגדילה את קצב הדגימה של סיגנלים כגון דיבור או מוסיקה, תוך שימוש ברשתות קונבולוציה עמוקות חוזרות. לשיטה זו שימושים יישומיים בתחומי הטלפון, דחיסה, ושיחות אינטרנטיות (סקייפ, זום).
פרויקט גמר מצטיין בהנדסה רפואית
"Pillow-Care" – צח סדי ורוני משולם, בהנחיית אסף גור.
פרויקט זה עסק במתן פתרון לכאבי גב הנגרמים מישיבה ממושכת בתנוחות ישיבה שגויות או לא בריאות. צח ורוני פיתחו אב-טיפוס לכרית המתממשקת למחשב ומספקת אינדיקציה לתנוחות ישיבה שגויות. מערכת התראה זו עשויה למנוע בעיות גב ופגיעות בקרב אנשים היושבים שעות רבות במהלך היום מול המחשב.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקט גמר מצטיין בהנדסת תעשייה וניהול
"אתר למציאת הפרופיל האידיאלי לפרסומת ברשתות החברתיות בישראל" – הילה קרקו וחן בן מיור, בהנחיית רביטל מרום אלגרבלי.הפרויקט הינו מיזם עסקי הכולל מערכת המלצה אשר מאתרת פרופילים, בעלי השפעה בקטגוריות שונות וקהלי יעד שונים, ברשתות החברתיות בישראל. באמצעות הפרופילים המשפיענים, יוכלו העסקים ויחידים להגדיל את ערוצי הפרסום תוך עמידה בתקציבם, לטובת הגדלת מכירות.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקט גמר בעל אופי מחקרי מצטיין
"אפיון הידרוג'ל היברידי הנוצר בתהליך הרכבה עצמית ומורכב מפפטיד המשולב עם ג'לטין לאחר הדפסה תלת מימדית" – עומר עמרם, בהנחיית ד"ר מורן אביב.
עצם היא הרקמה השנייה בשכיחותה בהשתלות, עם למעלה מארבעה מיליון פרוצדורות בשנה בכל העולם, תוך שימוש בשתלי עצם או תחליפי עצם לטיפול במומים ופגמים בעצם.עם זאת, לעיתים קשה להתאים את השתל לצורת הפגם. פרויקט זה חקר הדפסת תלת-מימד של הידרוג'לים מבוססי פפטיד המתרכבים עצמית. התוצאות הראו כיצד ניתן לשלוט ולכוון את תכונות ההידרוג'לים לפי היחס והריכוז של שני רכיבים, והדגימו את הפוטנציאל הרב בהדפסת פיגומים בהתאמה אישית הידרוג'לים שיוכל לתפקד כתחליף עצם, על מנת לטפל במומים ופגמים בעצם.
לסרטון הפרויקט >
פרויקט גמר מצטיין למען הקהילה
"כסא גלגלים אמפיבי" – אליסף אסולין וליאור סיון, בהנחיית עוזי סגל.
הפרויקט בוצע עבור כפר "נהר-הירדן" ולפי דרישתם. הכפר מארח קבוצות של ילדים מאותגרים באופן קשה-אוטיסטים, משותקים וחולים אחרים. הקבוצות, מכל מגזרי האוכלוסייה, מגיעות לכפר למספר ימי נופש עם פעילות אתגרית המותאמת להם. בין השאר יש ברכת שחיה גדולה. אל בריכה זו מאפשרת המערכת שפותחה להיכנס עם הכיסא ולשוט בה כאשר הילד שולט בתנועת הכיסא במים. הדגם שנבנה מאפשר הפעלה שלו בפועל והוא מהווה השג מרשים עבור הסטודנטים שזכו לשבחים רבים מהנהלת הכפר.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >
לכתבה במעריב על הפרויקט>
לכתבה בכאן 11 על הפרויקט>
פרויקט גמר ירוק
פרויקט מסווג מסחרית – דור אליהו כהן, בהנחיית ד"ר עידו ענתבי.
פרויקט גמר רב תחומי מצטיין
"זיהוי קורונה מתוך הקלטות אודיו"– אסתר הדר בונבידה (הנדסת חשמל), אביעד מלאכי וירדן סוויד (הנדסת תוכנה), בהנחיית ד"ר גדי פנקס.
מטרות הפרויקט העיקריות היו לזהות אנשים שהינם חיוביים או שליליים לקורונה בהתבסס על חתימות קול הנלקחות מהקלטות, שיחות טלפון וכד' וזאת במטרה להפחית במידת האפשר את התפשטות הנגיף בעולם על ידי שהוי מוקדם , פשוט ולא פולשני. הסטודנטים חקרו את ההשפעה של טכניקות למידת מכונה שונות למערכת ושימוש בארכיטקטורות DNN שונות לבצוע המשימה. כמו כן עשו שימוש בטכניקות ובאלגוריתמים מתקדמים ביותר מחזית המחקר לצורך שיפור נוסף של הסתברות וודאות הגילוי כגון מטא מודלים. כחלק מהפרויקט נדרשו הסטודנטים לבנות את תשתית לימוד המכונה, לבצע בדיקות רבות , תוכנות מורכבות וכד.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקט גמר יזמי מצטיין
"אפליקציה שיתופית למציאת חנייה – ParkEye" – איתי אבן ונדב ארבל, בהנחיית אהוד דיין.
פרויקט זה מציע פתרון למציאת חנייה בערים הגדולות. מטרת הפרויקט היא להפחית את זמן חיפוש החנייה של הנהגים ולמנוע עומסים מיותרים במקומות בהם אין חנייה כלל. על מנת לפתור את הבעיה אנו מציעים למשתמשים להוריד אפליקציה בפלאפון האישי, להציב אותה מול הנסיעה בעזרת מעמד מתאים ולצלם את הנסיעה שלהם. במהלך הנסיעה האפליקציה תשתמש באלגוריתם לזיהוי עצמים - tiny YOLOv4 על מנת לזהות רכבים החונים במקביל למדרכה תוך כדי לקיחת נתוני GPS ושליחת המידע למסד נתונים ברשת. כאשר המשתמש נוסע ברחוב מסוים, כל רכב אשר זוהה מושווה לרכבים הקיימים במסד הנתונים ברחוב ע"י השוואה של מיקומי GPS, וע"י רכב "חסר" האלגוריתם יכול להבין האם יש חנייה פנויה. אמינות ויעילות המערכת יעלו ככל שיותר משתמשים ישתפו מידע וכן על ידי ביצוע סטטיסטיקות. הפרויקט נותן מענה לאוכלוסיות אשר גרות ו/או עובדות בערים גדולות. הוא מציע דרך שיתופית, נוחה ויעילה למציאת מקומות חנייה באזורים בהן אין מעקב אחר חניות פנויות.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה מכנית
פרויקט מסווג לתעשייה אווירית – אהוד חילי וברי זיסקינד, בהנחיית דני כינרתי.
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת חשמל
"מערכת התראה וסיוע לנהג" - תום לסמן ורונן דוידוב, בהנחיית שגיא הרפז.
מערכת התראה עצמאית מתקדמת המותקנת ברכב ומבצעת בו זמנית 2 פעולות מרכזיות בבטיחות הנהיגה: 1- התראה כאשר הנהג מראה סימנים של עייפות 2 - התראה למניעת שיכחה של תינוק ברכב. המערכת מתבססת על עיבוד תמונה מתקדם הסורק את חלל הרכב וגוף הנהג, מנתח את הנתונים בעזרת מעבד ואלגוריתמיקה מתקדמת ואף מאפשר לשלוח הודעת סמס לרשימת נמענים מוגדרת במקרה שכחה.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת תוכנה
"HANDY - מערכת לזיהוי מנח כף יד ואצבעות בזמן אמת" – דניאל קורניס וניר בן דור, בהנחיית אהוד דיין.
מטרת הפרויקט היא ליצור פתרון עבודה לאינטראקציה בין אנשים למחשבים. הפרויקט נועד לספק אלטרנטיבה אינטואיטיבית וזולה יחסית המאפשרת תנועה מדויקת בזמן אמת. הוא רותם ארכיטקטורה של למידת מכונה כדי לחלץ תנוחות ידיים ומפרקים מקלט חי של תמונות RGB ואז ממפה אותן לפלט תיאום ג'ויסטיק. המערכת מאפשרת למשתמש להכניס קלט למערכת הדומה לג'ויסטיק על ידי הטייה של הידיים מול מצלמה.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסה רפואית
"Autonomic cushion for preventing pressure sores among confined in a wheelchair" – מיכאל אולבובסקי ותמיר כדורי, בהנחיית צחי שוחט.
פצעי לחץ נגרמים על ידי הפעלת לחץ ממושך או הפעלת כוח חוזרת ונשנית על העור. מחסור בצוותים רפואיים הגביר את שכיחות פצעי הלחץ עקב תשומת הלב מופחתת של הצוות הרפואי. בפרויקט זה פותחה כרית אוטונומית "חכמה" למניעת היווצרות פצעי לחץ. הכרית החכמה מזהה בזמן אמת את גודל ומשך הלחץ המופעל על העור ופועלת באופן עצמאי לשינוי התפלגות הלחץ בעזרת מערך כריות מתנפחות.
לפוסטר הפרויקט >
לסרטון הפרויקט >
פרויקט גמר ראוי לשבח בהנדסת תעשייה וניהול
תכנון אופטימלי של מרחבי הצללה ציבוריים" – אלונה נצבלישוילי וטל אפרתי, בהנחיית ד"ר איריס פורמה.
תכנון הצללה במרחבים עירוניים מתבצע כיום כחלק מפרויקטים של הקמת שכונות חדשות או פארקים, ורק באזורים בהם אנשים שוהים למשך זמן, כמו פינות ישיבה בגינות. כתוצאה מכך קיים מחסור בצל ברחובות, שהם העורקים המרכזיים של הערים בהם התושבים הולכים ושבים. הפרויקט הינו בעל אופי מחקרי ומטרתו היא ניסוח מודל אופטימיזציה לתכנון של מרחבי הצללה ציבוריים. שאלת המחקר היא האם תוכניות הצללה שיסופקו על ידי מודל מתמטי בתכנות לינארי ניתנות ליישום במציאות המורכבת של תכנון עירוני.במהלך המחקר עלה מן השטח כי קיימת העדפה לשימוש בהצללה טבעית אשר נוצרת ע"י שימוש בעצים, וזאת בשל התועלת הסביבתית שהם נותנים מלבד הצל- לעצים יש השפעה על האקלים והנוף העירוני.
לפוסטר הפרויקט >
פרויקטי גמר מצטיינים וראויים לשבח לשנת 2021
שתף לינק באמצעות:
https://external.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פרויקטי-גמר-מצטיינים-וראויים-לשבח-לשנת-2021/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://external.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/פרויקטי-גמר-מצטיינים-וראויים-לשבח-לשנת-2021/