ערב מעורר השראה עם השף אסף גרניט במפגש השני של AFEKA Alumni Connect
מפגש מרתק נוסף בסדרת אירועי הבוגרים AFEKA Alumni Connect, נערך במהלך אוקטובר 2024 והפעם בהשתתפות השף והיזם הבינלאומי אסף גרניט. לאור הביקוש הרב בקרב בוגרות ובוגרי אפקה, התקיים המפגש באולם הגדול שהתמלא גם כן עד אפס מקום.
האירוע נפתח במפגש חברתי לא פורמלי שאפשר לבוגרות ולבוגרים מכל המחזורים ליצור נטוורקינג על כוס יין ונשנושים. בהמשך, גרניט הוביל הרצאה בנושא 'מצוינות תחת אש', שתוכננה למשך שעה אך התארכה לשעתיים בזכות ההתלהבות ההדדית של המרצה והקהל. ההרצאה הייתה גדושה בתובנות עסקיות, לקחים ומחשבות
בהרצאתו חשף גרניט את שיטות הניהול הייחודיות שפיתח במהלך הקריירה שלו, המותאמות לסביבת העבודה התובענית של המטבח המקצועי. הוא הדגיש כיצד ניתן להוביל למצוינות תוך הדרכה והכוונה נכונה.
מהר מאוד התברר כי מעבר להיותו שף מוערך ובעל מסעדת כוכב מישלן, גרניט הוא מומחה בניהול מערכות מורכבות - בדומה למהנדסים.
האווירה במפגש הייתה בלתי פורמאלית ופתוחה. גרניט הציג את התכנים המקצועיים תוך שיתוף הקהל והרבה הומור, מה שאפשר להעביר מסרים רציניים בדרך קלילה וחווייתית.
"כמה מרגש לדבר איתכם כי אתם לא טבחים", פתח גרניט בכנות האופיינית לו.
במהלך המפגש המרתק, חשף גרניט הקבלות מפתיעות בין ניהול מטבח מקצועי לבין עולם ההנדסה: הצורך בדיוק ובתשומת לב לפרטים, חשיבות התכנון המקדים, ניהול תהליכי עבודה מורכבים, חשיבות החדשנות והיצירתיות בפתרון אתגרים, הצורך בהבנה מעמיקה של צרכי הלקוח, שילוב בין מצוינות טכנית למיומנויות אנוש והיכולת לפתור בעיות בזמן אמת.
למרות השוני בין תחומי העיסוק, התברר כי עולמו של גרניט משיק במידה רבה לעיסוקם היומיומי של הבוגרות והבוגרים- פיתוח, ניהול, יזמות ועבודה בחברות בינלאומיות. גרניט שיתף כי רוב זמנו מוקדש לניהול המערכת הגלובלית שהקים: "1,200 עובדים ברחבי הגלובוס, זה אתגר ניהולי גדול מאוד. האתגר הוא לא רק לנהל הרבה מאוד אנשים לנהל אלא גם לנהל בשפות שונות, ותחת רגולציה שונה". עוד שיתף גרניט כי המטרה העיקרית היא שכל מפגש עם אחת החברות שלו יסתיים בחיוך - והמערך כולו בנוי להשגת מטרה זו.
בתשובה לשאלת אחד הבוגרים, סיפר גרניט כי למרות העומס הניהולי, אינו מוותר על זמן הבישול והעבודה במטבח, המהווים עבורו מקור אנרגיה. אם היה יכול, היה מבלה את כל יומו ב"שבור", מסעדתו עטורת כוכב המישלן בפריז.
מתגובות הבוגרות והבוגרים:
"האירוע היה מעולה! שונה ורלוונטי, עלה על הציפיות!"
"וואו שאפו על הארגון, הזמן לנטוורקינג וההרצאות האיכותיות!"
"היה מחשמל! הוא היה מאוד כריזמטי, מעניין ורלוונטי. הוא היה התגלמות החזון של אפקה לגבי הבוגרים שלה"
המפגש הוא חלק מסדרת מפגשים חדשה שמטרתה לחבר בין בוגרות ובוגרי אפקה, לעודד שיתוף ידע וניסיון, ולספק השראה בעולמות המדע, הטכנולוגיה וההנדסה. הסדרה משלבת הרצאות של מרצות ומרצים מובילים עם הזדמנויות לנטוורקינג בין הבוגרות והבוגרים.
נתראה במפגש הבא!
מתכון להצלחה: השף אסף גרניט מבשל תובנות למהנדסים
שתף לינק באמצעות:
https://external.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/מתכון-להצלחה-השף-אסף-גרניט-מבשל-תובנות-למהנדסים/WhatsApp
Facebook
Twitter
Email
https://external.afeka.ac.il/about-afeka/afeka-news/articles/מתכון-להצלחה-השף-אסף-גרניט-מבשל-תובנות-למהנדסים/